MARY’S ROOM (BLACK BOX)

Mary’s Room (Black Box) és la primera obra escènica on conflueixen el teatre, l’audiovisual, la captura de moviment i la inserció en temps real dels actors en ambients virtuals.
Una obra que succeeix parcialment al teatre i parcialment a l’espai digital. Una trobada entre la individualitat real i la individualitat virtual. Una ficció en cinc actes sobre la fragmentació de la nostra identitat a l’era virtual. Una història de desintegració física i renaixement virtual.

Maria, Mary i Mitzi.

Tres universos i tres tècniques diferents: escena, audiovisual i realitat virtual. Tres vides interconnectades que es veuran afectades per la desaparició d’un cos i la pròpia creació d’una identitat fictícia. La dramatúrgia explora les dinàmiques de la identitat a la nostra era virtual. La trama que es desencadena explora els efectes d’una individualitat sobreexposada i confusa, però també la creació d’identitats en espais com el teatre, la realitat virtual o internet.

La realitat virtual és la frontera filosòfica i existencial de la nostra era.

La peça proposa un llenguatge escènic que permet articular la conjunció entre escena i virtualitat, creant una posada en escena que succeeix de manera imperceptible entre l’escena, l’audiovisual i la realitat virtual. L’aspecte cinematogràfic de la realitat virtual ens permet ampliar les parets de la caixa negra. Es tracta d’una posada en escena multiperspectiva i enganyosa, que explora i qüestiona la percepció alterada a la qual ens sotmet el món digital. L’obra genera noves formes de relació amb l’espectador, introduint-lo a l’espai virtual i obligant-lo a decidir què és real a cada instant. El nostre món físic s’ha virtualitzat: és tan real com un món virtual. Ens hem retirat a l’interior de la caverna de Plató. L’humà busca introduir-se en un món d’experiències al qual no detectem la manca d’autenticitat. Encara creiem en una realitat compartida o formem part d’una societat que ja no creu en l’objectivitat, només en un simulacre massiu d’aquesta?

Dramatúrgia i direcció
Ferran Gordillo

Producció
Rita Stivala

Interpretació
Ariadna Grau, Marta Rodrigo i Júlia Diez

Direcció creativa i tècnic audiovisual
Alfonso Ferri

Programació i stage operator
Jaume Cané i Òscar Funes

Tècnic d’art
José Fernández

Vestuari
Kretona

Una producció d’Uku’Pacha, amb coproduccions del Laboratori de Dansa i Nous Mitjans, del Festival Trayectos, Centre d’Art i Noves Tecnologies Etopia, Toneelacademie de Maastricht, Fundació Saragossa Ciutat del Coneixement, l’Auditori Sant Martí, el LAVA Valladolid, el CRAC – Espai Únic, la Nave del Duende, El Modern de Girona i el Festival Escena Poblenou.

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

logo-blanc-generalitat-de-catalunya

Si vols el dossier i/o el vídeo sencer de la peça, contacta’ns!